Een terugkerende longontsteking oplossen?

5 april 2019

Posted in Nieuws

haloclinic werkt effectief bij huid- en luchtwegaandoeningen. De eerste sessie is gratis, de uitkomst bij een terugkerende longontsteking. Hoe ziet een behandeling eruit? En kan dat helpen bij longontsteking? Longontsteking is  namelijk een van de vervelendste aandoeningen. Als je eenmaal een longontsteking onder de leden hebt kun je hier lang mee rond blijven lopen. Je hoest als een zeehond en wilt het liefst niets meer doen dan in bed blijven liggen en verzorgd worden. Helaas kan dat niet altijd, want de huidige maatschappij vraagt veel van je. Je moet naar school, je moet werken. Daarnaast heb je natuurlijk je familie, soms je huisgenoten, je vrienden, je verenging of sportclub en je wilt ook af toe tijd voor jezelf. En vergeet niet alle deadlines in je planning op te nemen. Kortom, een terugkerende longontsteking is alles behalve gewenst. Het is daarom zaak om te zorgen dat de longontsteking wegblijft. Maar hoe ontstaat longontsteking eigenlijk? Dat zullen we toch echt eerst moeten weten voordat we de longontsteking kunnen oplossen. 

Het ontstaan van de longontsteking 

Hoe een longontsteking ontstaan is op de volgende manier: deze wordt veroorzaakt door een virus of een bacterie. Het is vaak zo dat de virus of bacterie wordt overgedragen door kort contact met mensen. Het is daarom zaak om te zorgen dat je altijd je handen wast en schoon bent om ziektes te verspreiden.  Het is wel zo dat iemand vaak eerste een verkoudheid of keelpijn krijgt. Deze kan vanzelf overgaan, maar het komt soms voor dat de infectie zich verder gaat uitbreiden naar de lagere luchtwegen, helemaal tot aan de longblaasjes. Dan ontstaat dus een longontsteking. En een terugkerende longontsteking komt vaker voor dan men denkt. Bepalende factoren zijn bijvoorbeeld:

  • Luchtvervuiling
  • Slechte leefstijl
  • Ongezonde omgeving 

Wie wordt getroffen door een terugkerende longontsteking?

Wie er vooral worden getroffen door een terugkerende longontsteking zijn ouderen. Deze groep mensen vormt voornamelijk een risicogroep. Ouderen kunnen namelijk veel minder stel herstellen en gaan natuurlijk al wat langer mee dan jongeren. Wat effectief is gebleken is zouttherapie. Dit is namelijk iets dat de ademhaling vergemakkelijkt. Wereldwijd hebben onderzoekers vastgesteld dat zouttherapie dit doet. Dit is een uitkomst voor ouderen, en niet alleen bij terugkerende longontsteking. Het gaat er vooral om dat ouderen preventief de longontsteking weren. haloclinic Nederland kent gen wachttijden, het is dus heel makkelijk om een afspraak te maken voor een zoutkamerbehandeling. Niet alleen ouderen, ook kinderen worden getroffen door een terugkerende longontsteking. Ook vormen zij, samen met ouderen, een risicogroep. Halotherapie, zoals beschreven, vermindert/stopt medicijngebruik bij uw kind/kinderen. Het is aantoonbaar effectief bij het kind. Ouders weten hoe moeilijk het is om de neus van een kind met een zoutoplossing schoon te maken, Halotherapie maakt dit een stuk makkelijker. Kinderen vinden het namelijk geweldig om in een zoutgrot te spelen. Zij hebben dan vaak niet eens door dat ze worden behandeld, op een enkeling na dan. Het is mogelijk om preventief een gratis bezoek met uw kind bij haloclinic te brengen. Kinderen zijn al welkom vanaf 6 maanden. Kinderen zijn zelfs nog vatbaarder voor ademhalingsziektes dan volwassen. Terugkerende longontsteking oplossen? Dat kan zeker!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn