Camping Drenthe

18 februari 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Bent u zich aan het oriënteren op een leuke locatie voor uw zomervakantie? Overweeg dan eens een verblijf in eigen land op een prachtige camping, Drenthe is hiervoor bijvoorbeeld heel erg geschikt. Vaak denken mensen bij het plannen van hun vakantie al snel aan een verblijf in het buitenland, maar ook ons eigen land heeft veel moois te bieden en er valt voor iedereen nog genoeg te ontdekken. Houdt u van kamperen, kies dan zeker eens voor een camping in Drenthe. Sommige mensen zeggen wel dat dit de mooiste provincie van ons land is, maar dat ligt er natuurlijk maar net aan waar u van houdt. Iedere provincie heeft zo zijn eigen charme, zoals de weidsheid van het Groninger land, de eilanden aan de Zeeuwse kust en de heuvels in Limburg. Drenthe is dan weer een ideale locatie voor mensen die houden van bossen, heide, cultuur, geschiedenis en leuke attracties. En dit alles kunt u als kampeerliefhebber natuurlijk het beste ontdekken vanaf een mooie camping. Drenthe telt veel verschillende mogelijkheden op dit gebied, het is dan ook een waar kampeerparadijs. Welk gedeelte van de provincie u ook wilt ontdekken, er is altijd wel een kampeergelegenheid aanwezig. Natuurlijk is er wel verschil tussen de verschillende campings. Bent u op zoek naar een van de beste, wilt u verblijven op een uitstekende camping in Drenthe? Dan is De Berken een goede optie. Deze is gelegen midden op de Hondsrug en is een ideale uitvalsbasis voor heel veel verschillende uitstapjes. Daarnaast hebben zij ook gewoon heel veel faciliteiten te bieden en kunt u bij hen profiteren van veel verschillende voordelen. Wilt u gaan kamperen in Nederland, bent u op zoek naar een uitstekende camping, Drenthe is de provincie waar u naar toe wilt gaan? Dan is De Berken dus absoluut aan te raden!

Uitstekende camping Drenthe

Wat maakt De Berken nu tot misschien wel de beste camping van Drenthe? Daar zijn verschillende redenen voor te geven. In de eerste plaats is het natuurlijk een groot pluspunt dat u zowel met een tent als caravan bij hen terecht kunt en daarnaast ook nog een trekkershut, ingerichte tent of chalet kunt huren. Of u nu dus uw eigen kampeergerei hebt of niet, u kunt bij hen altijd terecht om te kamperen. U kunt uw eigen tent of caravan meenemen en genieten van een mooie plaats op hun ruime terrein. De ruime plaatsen en de goed verzorgde toiletvoorzieningen maken dit tot een uitstekende camping. Drenthe is natuurlijk ook heel geschikt om aan te doen tijdens uw fietsvakantie en dan neemt u liever niet al teveel spullen mee. Daarom biedt deze camping in Drenthe ook trekkershutten aan, zodat u eenvoudig kunt overnachten en van het kampeergevoel kunt genieten zonder dat u heel veel spullen op uw fiets hoeft te vervoeren. Hebt u nog nooit gekampeerd en wilt u eerst ontdekken of dit iets voor u is? Of houdt u wel van kamperen, maar wilt u hiervoor liever niet zelf de benodigdheden aanschaffen? Voor u biedt deze camping in Drenthe chalets en ingerichte tenten. Zo kunt u genieten van het kampeergevoel zonder dat u hiervoor zelf de benodigdheden aan hoeft te schaffen. U kiest dus voor De Berken omdat:

  • zij ruime standplaatsen bieden
  • zij goede toiletvoorzieningen hebben
  • zij een ideale uitvalsbasis zijn voor verschillende uitstapjes
  • u bij hen ingerichte tenten en chalets kunt huren

Houdt u van veel comfort tijdens uw kampeervakantie? Ook dan is deze camping in Drenthe een uitstekende keus. U kunt namelijk kiezen voor comfortplaatsen en voor plaatsen met privé-sanitair. Ook voor mensen die van wat meer luxe houden is kamperen op deze manier dus heel geschikt.

Verschillende uitstapjes

Zoals gezegd kunt u verschillende uitstapjes maken vanaf deze camping, Drenthe heeft immers heel veel te bieden. Doordat De Berken gelegen is op de Hondsrug, stapt u direct vanaf het kampeerterrein in de prachtige natuur die deze regio te bieden heeft. Wandelend en fietsend kunt u hier optimaal van genieten. Daarnaast mag een bezoekje aan een hunebed natuurlijk niet ontbreken als u verblijft op deze camping, Drenthe staat immers bekend om de vele hunebedden die er te vinden zijn. Zoek een hunebed in de natuur op en bewonder deze, of breng een bezoek aan het hunebedcentrum in Borger en kom alles te weten over deze fascinerende bouwwerken. Bezoekt u met kinderen deze camping in Drenthe? Ook dan zijn er genoeg leuke uitstapjes te maken. Denkt u bijvoorbeeld eens aan het Attractiepark Drouwenerzand, wat veel leuke attracties te bieden heeft voor de kleinste kinderen tot grotere kids. Ook Sprookjeshof Zuidlaren ligt in de buurt en staat garant voor een dag vermaak. Wilt u wat actiefs doen met de kinderen, breng dan een bezoek aan het Boomkroonpad of kies voor een dagje zwemmen in een van de vele zwembaden die in de buurt gelegen zijn van deze camping. Drenthe biedt daarnaast ook veel mogelijkheden voor personen die graag op een originele manier de omgeving verkennen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden tot letterboxen of geocoaching. Voor de echte sportievelingen ligt er vlakbij het kampeerterrein een fantastisch mountainbikeparcours en ook zijn er verschillende golfbanen in de omgeving te vinden. Wat voor soort uitstapje uw voorkeur ook heeft, u kunt het in de buurt van dit kampeerterrein dus allemaal vinden. Bent u op zoek naar een mooie camping in Drenthe, die goed gelegen is en veel mogelijkheden biedt? Dan is Camping De Berken een uitstekende keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn