Bescherm uzelf tegen verzekeringsfraude met een dashcam

1 maart 2016

Posted in Nieuws

Bent u al op de hoogte van de nieuwste auto accessoires? Indien dit het geval is, dan hebt u vast en zeker al gehoord van de dashcam. Mocht dit niet zo zijn, dan volgt hier een korte uitleg. Een dashcam is een kleine camera op het dashboard van de auto die vastlegt wat er op de weg gebeurt. Deze dashcam beschikt over een geheugenkaart zodat de beelden bewaard blijven. Misschien vraagt u zich nu af waarom u zo’n dashcam op uw dashboard zou willen hebben. Het filmmateriaal is immer waarschijnlijk niet iets wat u voor de lol wilt gaan terugkijken. De dashcam is dan ook gemaakt uit praktische overwegingen. Stel er gebeurt een ongeluk onderweg waarbij u schade oploopt. Als u niet kunt bewijzen dat het niet uw schuld gebeurd is, dan zal uw verzekering moeten uitbetalen. Dit lijkt misschien niet zo erg, maar het kan u uw no-claim kosten en dit scheelt toch al snel een hoop geld. Als u onterecht als de aanstichter van het ongeluk wordt aangewezen kan dit u uw no-claim kosten en bovendien kan dit later ook nog eens onvoordelig uitpakken voor uw premie. Een verzekeraar biedt namelijk lagere premies aan mensen die zonder schade rijden en dit loopt u dus ook nog eens mis als u een ongeluk veroorzaakt heeft. Met een dashcam op uw dashboard kunt u bewijzen dat u slachtoffer bent van een ongeluk indien dit het geval is. Hierdoor zullen de kosten dus niet op u verhaald worden en dit kan u op verschillende manieren een hoop geld kosten. Natuurlijk kunt u het beste uit gaan van de eerlijkheid van andere mensen, maar helaas pakt dit soms nadelig voor u uit. Zo zijn er bijvoorbeeld bendes die een aanrijding veroorzaken waarbij het zal lijken alsof u de aanstichter van het ongeluk was, terwijl u er helemaal niets mee te maken heeft. U wordt er door deze bendes ingeluisd zodat zij vervolgens geld kunnen krijgen van uw verzekering. Dit soort verzekeringsfraude is komen over waaien uit het buitenland en dit komt helaas nu ook steeds vaker in Nederland voor. In dit soort vervelende situaties staat u sterker in uw schoenen met de beelden van de dashcam. Zonder dashcam kunt u immers zeggen wat u wilt, maar de bendes zijn gehaaid en de schade zal eruit zien alsof het uw schuld was. Maar bent u in het bezit van camera beelden die zijn opgenomen door een dashcam, dan zal iedereen met eigen ogen kunnen zien dat u slachtoffer bent van deze praktijken. Zo hoeft u dus nooit onterecht verzekeringsgeld af te dragen aan criminelen. Met moderne apparatuur als een dashcam staat iedere autobestuurder sterk tegenover oplichters.

Voor elke auto is er een geschikte dashcam op de markt

Hoe een dashcam het wegoppervlak voor de auto moet filmen is natuurlijk erg sterk afhankelijk van het model auto. De soorten auto’s lopen tegenwoordig zeer sterk uiteen. Het formaat van een voertuig heeft veel invloed op hoe een dashcam de weg filmt. Daarom is het van groot belang dat u een model heeft wat goed is aangepast op het voertuig waar u over beschikt, want anders heeft u er alsnog niets aan. Een dashcam die niet de weg goed kan filmen zo zeer contraproductief zijn. Gelukkig hebben ontwerpers deze problematiek voorzien en er zijn verschillende versies van de dashcam uitgebracht die zijn aangepast op verschillende formaten voertuigen. Zo hoeft u dus niet bang te zijn dat de dashcam vanuit uw auto niet goed kan filmen, waardoor het filmmateriaal onbruikbaar zou worden. De geschiktheid van een dashcam heeft niet alleen te maken met het formaat van de camera. Natuurlijk kunt u kiezen uit verschillende groottes, maar het is evengoed mogelijk om een kleine camera op te hangen in een vrachtwagen als in een kleine auto. De geschiktheid van een dashcam voor een bepaald type auto heeft vaak meer te maken met de hoeveelheid opslag er beschikbaar is in het geheugen. De grootte van het geheugen bepaalt immers hoeveel camerabeelden erin opgeslagen kunnen worden. Een vrachtwagen is bijvoorbeeld erg veel op de weg aan het rijden en heeft dus een grote opslag in het geheugen nodig om alle beelden te kunnen bewaren. Met name voor chauffeurs in het buitenland is het belangrijk dat ze over goede apparatuur beschikken. In sommige landen wordt er over het algemeen erg slecht gereden en is de kans op een ongeluk vele malen groter dan in Nederland. Daarom beschikken de meeste chauffeurs die in deze landen in een vrachtwagen rond rijden vaak al over een dashcam van hoge kwaliteit.

Bestel snel en voordelig bij 123carcam.nl

Een camera op het dashboard kan voor iedere bestuurder een hoop voordelen opleveren. Mocht u nog niet in het bezit zijn van zo’n exemplaar, dan is het alleen nog zaak om te achterhalen waar u er het beste een kunt aanschaffen. Voor de aanschaf van dashcams kunt u het beste naar 123carcam.nl gaan. Hier bent u namelijk verzekerd van de volgende dingen:

  • Een snelle levertijd. Wanneer u een product voor 16.00 uur ’s middags besteld heeft, hebt u het de volgende dag al in huis
  • Alle producten zijn op voorraad
  • Als u niet tevreden bent kunt u uw producten retour sturen
  • U kunt veilig betalen via iDEAL met uw eigen bank

Bent u benieuwd naar het aanbod van 123carcam.nl? Neem dan snel een kijkje op de website en zie het met eigen ogen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn