Zin in aan avontuurlijke vakantie? Boek dan een sportieve wandelreis

22 oktober 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

royvanlangen - wandelreisVakanties zijn een normaal onderdeel van de gemiddelde Nederlandse burger. Als je terug in de tijd gaat, laten we zeggen de jaren 80, dan was een vakantie een luxe product. Mensen gingen vaak wel op vakantie, maar bleven meestal binnen de landsgrenzen. Vliegen was in die tijd een stuk duurder en alleen weggelegd voor de rijkere mensen. De middenklasse kon ook maar één keer per jaar op vakantie, terwijl een gemiddeld gezin nu vaak minimaal 2 vakanties boekt in 1 jaar. Mensen gingen vroeger dan ook vaak naar een camping of bungalowpark in Nederland. Mochten ze wel naar buitenland gaan, dan was Duitsland een populaire bestemming. Ook België en Frankrijk werden veel bezocht, want deze zijn natuurlijk te bereiken met de auto. Tegenwoordig is het heel anders. Je kunt soms voor een tientje naar Londen vliegen of een andere Europese stad. Vliegen is in veel gevallen goedkoper dan een treinkaartje. Dit laat zien dat vliegen populairder is dan ooit en dat de prijzen van de NS exorbitant hoog zijn. Als je nagaat dat je voor 20 euro heen en weer kunt reizen met het vliegtuig tussen Amsterdam en Londen, terwijl je datzelfde bedrag moet betalen voor een ritje met de trein van Leeuwarden naar Groningen, dan is het duidelijk dat vliegen een betere optie is. Dit moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Een treinkaartje is een jaar lang een x aantal euro’s. In januari gaan de prijzen weer omhoog, maar die prijzen liggen dan wel weer 1 jaar vast. Een vliegticket kost soms 10 euro en soms 200 euro. Dus vliegen in het hoogseizoen of het weekend is vele malen duurder dan buiten het hoogseizoen of tijdens een promotieactie. Hoe het ook zij, mensen vliegen meer en reizen meer. De locatie wordt dus minder belangrijk, want je hebt op den duur alles al gezien. Wat mensen nu meer beweegt is de activiteit. Wat gaan we doen tijdens de vakantie? Een leuke afwisseling is een wandelreis.

Waarom kiezen voor een wandelreis?

In plaats van met de auto naar een bezienswaardige locatie rijden, kun je tijdens een wandelreis ook genieten van de trip ernaar toe. Denk bijvoorbeeld aan de top van een berg en het uitzicht. Dat is de moeite waard. Je kunt in theorie met de helikopter naar de top vliegen en genieten van het uitzicht. Maar is het niet veel leuker om ook van de klim te genieten tijdens een wandelreis? Om te zien hoe de natuur verandert? Eerst loop je immers in groene valleien en uiteindelijk stap je in de sneeuw om tot slot te genieten van het uitzicht. Dat is wat een wandelreis te bieden heeft. Een wandelreis is dus een ervaring die je bij blijft als je wandelt in een indrukwekkend omgeving. Deze omgevingen zijn echter wel een beetje gevaarlijk als je een dergelijke wandelreis alleen onderneemt. Daarom kun je terecht op royvanlangen.nl. Roy van Langen is een ervaren gids die je alle mooie plekjes kan laten zien in Italië of Oostenrijk. Je loopt samen met hem door de bergen en kunt zo des te beter genieten van de wandelreis.

Meer over Roy van Langen

Roy van Langen is al jaren bezig met het organiseren en begeleiden van wandelreizen. Je kunt bij hem terecht voor zowel zomer- als wintervakanties. Verder is Roy van Langen ook een personal trainer, dus ook voor trainingen en bootcamps kun je bij Roy van Langen terecht. Op zijn website vind je informatie over:

  • Reizen
  • Bootcamps
  • Trainingen
  • Blogs
  • Contactinformatie

Dus als je meer wil weten over wandelreizen of trainingen, dan kun je het beste even op de site kijken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn