Voorkom legionella met een legionella filter

7 augustus 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Legionella staat met name bekend om de aanwezigheid in stilstaande meren en plassen, maar ook in de douche of andere sanitaire installaties kunnen de legionella bacterie in zich dragen en verspreiden. Het kan een bepaalde griepvariant veroorzaken, deze is in de meeste gevallen van tijdelijke aard. Het kan echter ook een chronische longaandoening veroorzaken die zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Dit is natuurlijk niet wat je wilt en dus wil je er alles aan doen om dit te voorkomen. Zeker in je eigen douche en sanitaire installaties. Dit doe je met een legionella filter van RadaSafeNederland. Zij verkopen legionella veilige producten. Ze hebben verschillende soorten filters die ervoor zorgen dat er geen legionella bij jou in huis komt.

  • SS2N filter
  • SS1 vervangfilter

Door voor de juiste legionella filter te kiezen, heb je de mogelijkheid om legionella buiten de deur te houden. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een anti legionella douchekop of knijpdouche. Het is maar net wat je persoonlijke voorkeur is hoe jij legionella buiten de deur wilt houden. Bij RadaSafeNederland geven ze je graag advies op dit gebied wat het beste werkt voor jou en jouw huis. Op de website van het bedrijf kun je meer informatie lezen over legionella en hoe je het kunt voorkomen.

Gebruik de legionella filter bij risicogroepen

Mensen met een verminderde weerstand, ouderen en rokers behoren allemaal tot de risicogroep die erg vatbaar zijn voor legionella. Behoor jij tot deze groep, dan is het van belang dat jij een goed legionella filter laat installeren bij jou in huis. De kans is misschien klein dat er legionella in jouw huis ontstaat, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een legionella filter laten installeren. Legionella duikt op de meest onverwachte momenten op. Stilstaande meren en plassen, plekken die bekend staan om het risico op legionella, worden met hoge regelmaat getest en daardoor wordt het snel ontdekt. Jij doet dat in jouw huis hoogstwaarschijnlijk niet, en dat is heel begrijpelijk. Toch is het belangrijk dat je je hier goed tegen beschermd. De gevolgen kunnen tenslotte ernstig zijn. Neem dus vandaag nog maatregelen en informeer bij RadaSafeNederland hoe zij jou het beste kunnen beschermen en welke legionella filter het beste bij jou past. Zoals ze wel zeggen: voorkomen is beter dan genezen.

Contact over het legionella filter

Als je meer wilt weten over het plaatsen van een legionella filter, dan neem je natuurlijk contact op met RadaSafeNederland. Zij zijn telefonisch bereikbaar, maar ook per e-mail kun je alle vragen stellen die je hebt. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie. Ze kunnen je laten weten welke oplossingen zij bieden en hoe deze jou kunnen helpen. Wil jij juist meer weten over legionella en hoe belangrijk het is om een legionella filter te laten installeren? Dan lees je ook daarover meer op de website. Je kunt al ziek worden door de bacterie in te ademen, het is dus zeker belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Vermoed je dat je legionellose hebt? Ga dan zo snel mogelijk naar een dokter en laat je onderzoeken. Ook wanneer je denkt dat jou dit niet zal overkomen, is het toch verstandig om je goed te laten informeren. Een legionella filter kost niet heel erg veel geld en het kan je veel problemen besparen. We raden je dan ook zeker aan om er vandaag nog een aan te schaffen en eventuele problemen voor te zijn. Je wilt tenslotte niet achteraf denken: “had ik maar”. Informeer dus vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn