Vaccinaties voor Gambia aan huis

9 april 2016

Posted in Nieuws

Wanneer u van plan bent op reis te gaan, is het nodig u in te lezen welke inentingen van toepassing zijn in het land dat u gaat bezoeken. In Europa is het niet nodig u in te enten, echter mocht u een reis gaan maken naar Afrika, Midden Amerika of Azië dan is dit wel het geval. Op de website van www.thuisvaccinatie.nl is overzichtelijk aangegeven in drie stappen hoe u zich het beste op uw reis kunt voorbereiden door u zich te laten vaccineren:

 1. Uw gegevens invullen zodat u een afspraak kunt maken
 2. U ontvangt een bevestiging van de afspraak
 3. Na afloop wordt de factuur naar de zorgverzekering verstuurd

Gambia is namelijk het hele jaar door een land waarbij je goed voorbereid naartoe moet gaan. Het land is dan wel een prachtige bestemming met mooie stranden en een diverse natuur en cultuur, maar het ligt ook nog steeds in Afrika. Een continent dat zich kenmerkt door de malariamuggen en gevallen van gele koorts en buiktyfus. Ook al ga je maar een week weg voor de nodige zonuren, dan nog loop je nog steeds risico’s. Welke vaccinaties voor Gambia worden ten zeerste aangeraden? U gaat bijvoorbeeld naar Gambia, een land met mooie natuur, interessante cultuur en uiteraard een warm en zonnig klimaat. Natuurlijk is een goede voorbereiding voor zo’n mooie reis noodzakelijk, echter een belangrijk punt wat dikwijls over het hoofd wordt gezien en waar vaak pas op het allerlaatst aan gedacht wordt zijn de vaccinaties.  Wanneer u opzoekt welke vaccinaties voor Gambia u moet hebben, dan is het grote internet niet helemaal geschikt. U kunt het beste naar de website www.thuisvaccinatie.nl gaan, omdat u hier gemakkelijk alle informatie terug kunt vinden. U vult uw gegevens in op een aanmeldformulier en de eerste stap is gezet. Aan de hand van verschillende vragen wordt er bepaald welke vaccinaties voor Gambia u nodig heeft en of ze voor u in medisch oogpunt geschikt zijn om te nemen. Uw gegevens zullen alleen hiervoor gebruikt worden omdat deze wordt ingevuld in een beveiligd deel. Er wordt een advies uitgebracht en een kostenindicatie. Wanneer u akkoord bent, kan er een afspraak ingepland worden zodat een van de medisch specialisten bij u langs kan komen voor uw vaccinaties voor Gambia. De factuur wordt door www.thuisvaccinatie.nl ingediend bij uw zorgverzekeraar en het resterende bedrag dat eventueel niet gedeclareerd kan worden, wordt uiteindelijk in rekening gebracht en naar u opgestuurd. U hoeft wat betreft de zorgverzekering dus niets zelf uit te zoeken. De zorgen hiervoor worden u uit handen genomen, zodat u zich volledig kunt richten op de andere voorbereidingen van uw reis naar Gambia.

Verschillende soorten vaccinaties voor Gambia

Er zijn uiteenlopende soorten vaccinaties voor Gambia vereist. Op de website van www.thuisvaccinatie.nl kunt u gemakkelijk opzoeken welke vaccinatie u nodig heeft voor uw bestemming in Afrika. Het is verstandig vooraf te bekijken welke vaccinaties voor Gambia nodig zijn en hierbij rekening te houden met de tijdsduur van uw reis. Ook de manier waarop u het land binnenkomt is hierbij van belang. Wanneer u bijvoorbeeld met de auto of per bus het land binnen komt gereden, dan is het noodzakelijk dat u bent voorzien van een cholerastempel. Let op: Ook hierbij ligt het er net weer aan welk land u daarvoor hebt doorkruist. Wanneer u binnen een week voorafgaand aan uw bezoek aan Gambia een gele koorts land heeft bezocht, dan is het uiteraard nodig een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Ongeacht het aantal dagen zijn de volgende vaccinaties voor Gambia nodig:

 • Hepatitis A
 • DTP (Difterie, Tetanus, Polio)

Bij een verblijf langer dan zes weken worden de volgende vaccinaties voor Gambia aangeraden:

 • Hepatitis B
 • Rabiës (Hondsdolheid)
 • Tuberculose
 • Meningitis

U dient specifiek aan te geven hoe lang u zal blijven, zodat de vaccinaties voor Gambia op uw reis kunnen worden aangepast. U dient te allen tijde Malariatabletten te gebruiken tijdens uw verblijf in Gambia, zodat risico’s beperkt blijven. Natuurlijk is een klamboe en een lading Deet muggenspray ook geen overbodige luxe wanneer u naar Gambia gaat.

Service rondom vaccinaties voor Gambia

Welke vaccinatie, hoeveel en welke soort Malariatabletten zijn vragen die wellicht voor wat verwarring kunnen zorgen. Bij www.thuisvaccinatie.nl worden al deze zorgen u uit handen genomen door de uitstekende service. Wanneer u vragen heeft over uw vaccinatie voor uw reis naar Gambia dan kunt u uiteraard direct contact opnemen via e-mail of telefoon. Het is echter ook handig van te voren te kijken op de website naar de veel gestelde vragen. Hier vindt u wellicht antwoord op uw vraag en hoeft u niet meer te bellen. Deze vragen zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen:

 • Algemene vragen
 • Aanmelding en afspraak
 • Kosten en vergoeding
 • Vaccinaties
 • Bijwerkingen
 • Malariapillen
 • Reistips
 • Actuele informatie, gericht op recente gebeurtenissen in een land die van toepassing kunnen zijn op de keuze van uw vaccinatie.

Ook al zijn vaccinaties voor Gambia niet verplicht, ze zijn wel noodzakelijk. Alle informatie rondom vaccinaties voor Gambia zijn terug te vinden op de website. Hier kunt u ook een afspraak maken zodat een medisch specialist bij u thuis komt om de vaccinaties voor Gambia toe te dienen, zodat u zonder zorgen verder kan gaan met de voorbereidingen van uw reis. Iedereen wil toch met een gerust hart beginnen aan de vakantie?!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn