Kies voor een hondenfietskar

24 november 2017

Posted in Nieuws

Op zoek naar een hondenfietskar? Tinki.nl helpt!

Heb jij geen auto of vind je het gewoon heerlijk om vaak op de fiets erop uit te trekken? Dan is dat natuurlijk heel erg goed. Niet alleen voor jou, maar ook voor het milieu. Wil je echter ook je hond meenemen? Dan kan dit soms voor problemen zorgen. Je hebt dan drie verschillende opties waar je uit kunt kiezen.

  • Je hond rent mee
  • Een hondenfietsmand
  • Een hondenfietskar

Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de hond naast de fiets mee te laten rennen. De meningen zijn erover verdeelt of dit ook echt goed is voor je hond, maar over het algemeen lijken honden het wel prima te vinden. Een hond vindt het heerlijk om veel beweging te krijgen en dat is op deze manier toch wel zeker het geval. Er zijn echter een aantal situaties te bedenken waarin dit niet mogelijk is. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je hond te oud is of lichamelijke beperkingen heeft. Ook kunnen de verkeerssituaties waar jij doorheen moet te gevaarlijk zijn om de hond naast je te hebben rennen. Denk bijvoorbeeld aan drukke straten in een stad. In zo’n geval kun je dus beter kiezen voor een hondenfietsmand of een hondenfietskar. Een fietsmand is ideaal wanneer je een kleine hond of een puppy hebt. Heb jij juist een grotere hond? Dan kan dit weer gevaarlijk zijn met de fietsmand omdat je door het zwaardere gewicht meer uit balans raakt. In zo’n geval is de hondenfietskar de ideale oplossing.

De hondenfietskar in gebruik nemen

Wil jij graag een hondenfietskar hebben? Dan raden we je aan om hiervoor naar de website Tinki.nl te gaan. Hier hebben ze het aanbod van alle online dierenwinkels samengebracht en je kunt dus heel erg makkelijk hier je keuze maken voor de hondenfietskar die het beste bij je past. Wat nog het mooiste hiervan is? Je kunt met een simpele druk op de knop zien welke online dierenwinkel het product voor de laagste prijs verkoopt. Zo hoef je er dus nooit teveel voor te betalen. Afhankelijk van de website waar je uiteindelijk de hondenfietskar bestelt, zul je even moeten wachten totdat je deze in huis hebt. Wanneer dat eenmaal het geval is, kun jij dus de hondenfietskar in gebruik gaan nemen. Zorg er in eerste instantie altijd voor dat je deze goed en stevig (en dus op de juiste manier) aan je fiets bevestigd. Heb je dat gedaan? Dan is het tijd om voor een testritje te gaan. Voor de eerste keer raden we je aan om dit zonder je hond te doen. Het zal natuurlijk een beetje anders aanvoelen met de kar achter je. Wen hier dus eerst zelf aan voordat je je hond meeneemt in de hondenfietskar.

Lekker samen op pad

Doordat je nu de hondenfietskar hebt kun je langere afstanden met je hond afleggen en bijvoorbeeld naar het bos of het strand gaan wat normaal misschien te ver weg voor jullie is. Het opent een veel breder scala aan opties om leuke wandelingen te maken. Ook kun je je hond op deze manier makkelijker meenemen naar andere dingen en dat maakt het voor veel baasjes de ideale keuze om te maken. Met een hondenfietskar kan je hond heerlijk genieten van de rit en afwachten waar hij of zij heen gebracht wordt. In het begin zal het misschien even wennen zijn, maar je zult al snel merken dat je hond het absoluut fantastisch zal vinden! Schaf dus vandaag nog een fietskar aan en lees je in op de website Tinki.nl. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn