Boeren glamping

9 juni 2017

Posted in Vakantie en Recreatie

Voor veel mensen zal boeren glamping nog een onbekend begrip zijn en dat is te begrijpen, het is namelijk iets wat nog echt in opkomst is en daardoor nog niet bij velen bekendheid geniet. Wat is het nu precies en voor wie is het geschikt? Als je het woord glamping hoort, dan zul je waarschijnlijk al snel associaties krijgen met ‘camping’ en dat is ook helemaal terecht. Het gaat hierbij namelijk om kamperen, maar dan op een wat meer glamoureuze manier, vandaar glamping: een samentrekking van glamour en camping. Wat is er nu zo bijzonder aan een verblijf op een boeren glamping? Wat maakt het nu anders dan een standaard kampeervakantie? Een belangrijk verschil is het feit dat je niet zelf een caravan of tent mee hoeft te nemen, er staat namelijk al bij aankomst een luxe tent voor je klaar! Je hoeft dus ook helemaal niets zelf op te zetten, lekker gemakkelijk dus. De tent is bovendien een stuk groter dan de gemiddelde tenten waar mensen mee uit kamperen gaan, je hebt dus echt de ruimte voor je spulletjes en hoeft je niet steeds in bochten te wurgen om je bijvoorbeeld even om te kleden. Daarnaast zijn deze tenten ook nog eens helemaal ingericht met bedden, stoelen, een keukentje en al dat soort zaken. Je hoeft dus niet op een luchtbed te slapen en je hoeft ook niet op een klein gaspitje op de grond te koken. Dat maakt het verblijf op een boeren glamping dus een heel stuk luxer dan andere kampeervakanties!

Boeren glamping in Nederland

Als je aan het nadenken bent over je komende vakantie en je hebt bedacht dat een verblijf op een boeren glamping misschien voor jullie wel een leuk idee is, dan is de volgende vraag natuurlijk naar welke plaats jullie op vakantie gaan. Veel mensen zijn al snel geneigd om voor een verblijf in het buitenland te kiezen, maar er is ook veel voor te zeggen om juist eens in Nederland te blijven. Er zijn verschillende redenen waarom een boeren glamping in eigen land een goede keus is:

  • je hoeft niet ver te reizen voor je op de plaats van bestemming bent
  • er zijn in ons kikkerlandje nog genoeg mooie plekken te vinden die jij nog niet ontdekt hebt
  • je hebt geen last van een taalbarrière
  • in de supermarkt kun je gewoon je eigen vertrouwde producten kopen

En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer redenen te bedenken waarom een vakantie op een boeren glamping in eigen land een erg goed idee is!

Landrijk De Reesprong

Waar in Nederland kun je nu allemaal terecht voor een boeren glamping? Er zijn meerdere plaatsen die dit bieden, maar een goede keus is die voor Landrijk De Reesprong. Dit is gelegen in het mooie Twente, een gebied dat echt voor ieder wat wils te bieden heeft. Er is prachtige natuur te vinden, waar je weer eens helemaal tot rust kunt komen. Je kunt er mooie fietstochten maken, maar ook voor wandelaars is het een uitstekende regio. Daarnaast is er ook op cultureel gebied natuurlijk genoeg te beleven. Een boeren glamping houdt natuurlijk ook in dat deze bij een boerderij gelegen is en ook dat zorgt voor het nodige vertier. Bij Landrijk De Reesprong verblijf je bij een gemengd boerenbedrijf. Je kunt genieten van de koeien, maar bijvoorbeeld ook meehelpen met aardappels rooien, maïs oogsten of gras van het land halen, afhankelijk van het seizoen. Wanneer je er ook naar toe gaat, er is altijd genoeg te doen en te beleven. Je zult je op deze boeren glamping dan ook zeker niet vervelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn