Stoppen met roken? Probeer een e-sigaret

12 oktober 2019

Posted in Vrije tijd en Hobby

Een rookverslaving is lastig om zomaar van de ene op de andere dag achter je te laten. Wat dat betreft doe je er goed aan om het stoppen goed aan te pakken door gebruik te maken van de nodige hulpmiddelen. Een zo’n hulpmiddel is de e-sigaret van EA sigaret. Als je verslaafd bent aan roken, dan heb je in feite twee verschillende types van verslavingen. De ene is puur fysiek en zorgt ervoor dat je naar de sigaret, en dan met name de nicotine in die sigaret, begint te hunkeren. Hoe langer je niet rookt, des te sterker dit effect. Dat maakt het stoppen met roken juist zo lastig, omdat je de keuze maakt in een moment van tevredenheid. Als je bijvoorbeeld net je laatste sigaret hebt gerookt of als je besluit op een moment in de toekomst te gaan stoppen. Het is makkelijk om op zulke momenten een rationele keuze te maken. Zo besluiten mensen ook op een bepaald moment in de tijd om bijvoorbeeld te gaan sporten, gezonder te eten of meer in het nu te leven. Allemaal rationele beslissingen die we maken, maar die we vervolgens dus nog in de praktijk moeten brengen. Hoe meer iets tegen onze gewoontes ingaat, des te lastiger is het om de wilskracht ervoor op te brengen. Je moet er dus een passie voor hebben. Daarom is het voor mensen vaak makkelijker om te stoppen als het stoppen volgt na een schrikmoment. Denk aan een ziekte die is veroorzaakt door je rookgedrag. Maar als dat er niet is, dan moet je dus zonder hulp van een hele sterke motivatie die fysieke drang weerstaan. Een e-sigaret kan dan uitkomst bieden, omdat je dankzij de nicotine in de e-sigaret die hunkering als het ware kan temperen. De andere verslaving is psychologisch van aard. In dit geval heb je te maken met allerlei gewoontes die verbonden zijn aan je rookgedrag. Je steekt een sigaret op na het eten, tijdens een wandeling met de hond, wanneer je seks hebt gehad, bij de koffie, et cetera. Dus als je de fysieke verslaving overwint, dan heb je nog altijd te maken met deze psychologische verslavingen. Ook hier kan een e-sigaret uitkomst bieden. De e-sigaret zorgt er immers voor dat je op al die momenten dat je gewend bent om te roken nog steeds kunt roken. Alleen is het dan geen ongezonde tabakssigaret, maar een vele minder ongezonde e-sigaret. Dus als je wel wat hulp kunt gebruiken, kijk dan snel op de site van ea-sigaret.nl en bestel een e-sigaret.

Bestel jouw e-sigaret en toebehoren via de webwinkel

Als je nog niet elektrisch rookt en wilt beginnen, dan kun je via de site kiezen voor een starterpakket. Je krijgt dan alles wat je nodig hebt om te kunnen beginnen met het roken van een e-sigaret. Dat betekent dat je ook meteen e-liquid krijgt toegestuurd. Verder kun je bij de webwinkel terecht voor: 

  • Clearomizers
  • Coils
  • Nic Salt e-liquids

Bestel direct online

Het mooie aan elektrisch roken is dat je alles wat je nodig hebt gewoon vanuit huis kunt bestellen via de webwinkel van ea-sigaret.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn