Maak je kinderen blij met de mooiste en meest luxueuze kinderauto’s

3 maart 2016

Posted in Nieuws

Kun je je voorstellen hoe het zou zijn als je in je kindertijd gewoon rond kon rijden in een echte Lamborghini? Een Lamborghini die op maat was gemaakt voor jou als kind? Het lijkt me erg sterk, het is dan ook een droom voor kinderen uit de jaren 80 en 90, maar voor de kinderen van nu zijn kinderauto’s een realiteit. Kinderen hoeven niet meer met kleine speelgoedautootjes in de zandbak te spelen en ze hoeven voor een echte Ferrari of Mercedes ook niet meer een computerspelletje te spelen met bijvoorbeeld een stuurwiel erbij. Ze kunnen tegenwoordig in echte kinderauto’s rondrijden als echte bestuurders. En dit betreft ook geen kinderauto’s die vergelijkbaar zijn met de skelters waar wij bijvoorbeeld vroeger in rondreden. Je hoeft met de kinderauto’s van nu niet eens meer te trappelen. Je hebt een echt gaspedaal en het is in feite gewoon een elektrische auto. Het enige verschil met een volwassen elektrische auto is dat de auto een stuk kleiner is, en dat de auto het model heeft van een echte Ferrari of Lamborghini. Je hebt als kind tegenwoordig dus meer kans om een Ferrari te besturen dan als volwassene. Een echte Ferrari kost al snel een paar ton of soms zelfs een paar miljoen, maar voor een paar honderd euro rijdt je kleinste al in een Ferrari rond. Het is toch jammer dat we in het verkeerde decennium zijn geboren, want hierdoor kunnen we dus nooit in kinderauto’s rondrijden en daardoor moeten we dus enorm veel geld verdienen willen we ooit nog eens in een luxe sportwagen kunnen rijden. De welvaart gaat vooruit en de techniek staat ook niet stil. De kinderen van nu kunnen in kinderauto’s rondrijden, maar wie weet waar de kinderen van de kinderen van nu later in rondrijden of misschien zelfs wel in rondvliegen. Als je je kinderen dus optimaal wilt laten genieten van de mogelijkheden van deze tijd, dan gun je ze zeker de optie om rond te rijden in kinderauto’s. Het kost een paar euro, maar dan geef je ze wel de ervaring waar wij als volwassenen nu, toen alleen maar van konden dromen. Waarschijnlijk droomden we er niet eens over, want het idee dat kinderauto’s mogelijk zijn was vast niet in ons opgekomen.

Zorg voor de juiste houding in je kinderen als het op kinderauto’s aankomt

Als je nu als volwassene nadenkt over kinderauto’s en je stelt je zelf voor als kind, dan is het krijgen van een kinderauto natuurlijk een moment van ultieme blijdschap. Dat komt doordat je dit moment afzet tegen je daadwerkelijke kindertijd en je daadwerkelijke speelgoed. Dit contrast maakt dat je met de blik van nu enorm veel waardering hebt voor het speelgoed van nu, want je plaatst dat speelgoed in de context van toen. Kinderen van nu hebben jouw referentiekader niet. Je moet dan ook niet raar opkijken dat kinderauto’s helemaal niet zoveel indruk maken als je verwacht. Je kunt die indruk echter wel beïnvloeden door ze een context te geven waarin ze juist wel heel erg blij zullen zijn met kinderauto’s. Ten eerste moet je ze niet vanaf hun geboorte teveel verwennen. Als ze alles sowieso al hebben wat ze begeren, dan begeren ze niks meer en verlangen ze ook nergens naar. Ze hebben immers alles. Je moet ze dus bekend maken met het idee dat er heel veel dingen zijn die ze niet kunnen hebben, dat leert ze om hetgeen wat ze wel hebben extra te waarderen. Ten tweede kun je ervoor zorgen dat ze tevreden zijn met het kleine. Als je ze immers niet alles geeft wat ze willen hebben, maar af en toe wel een kleine begeerte van ze bevredigd, dan zijn ze eerder blij met kleinere cadeaus. Als je deze bescheiden houding eenmaal voldoende hebt gecultiveerd kun je ze kleine speelgoed auto’s geven. Als ze hier al blij mee zijn, dan is het natuurlijk geen wonder dat ze helemaal uit hun dak gaan op het moment dat je ze eindelijk blij maakt met kinderauto’s. Het is daarom belangrijk dat je ze geen kinderauto’s geeft als ze vier of vijf zijn. Ze moeten oud genoeg zijn om hun eigen verlangens goed te beseffen en ook te beseffen dat die verlangens soms niet haalbaar zijn. Ze moeten dus beschikken over een juiste dosis reflectie. Daarna kun je ze de auto geven, zodat ze in staat zijn om de kinderauto’s net zo te waarderen als jij nu met terugwerkende kracht zou doen.

Waar koop ik de juiste kinderauto’s?

Via de website cars4kids.nl kun je verschillende soorten kinderauto’s krijgen. Je kunt hier terecht voor verschillende modellen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Elektrische quad met accu
  • Een auto met accu
  • Een kinderauto
  • Een speelgoed auto
  • Een kinderfiets
  • Een loopfiets

Hoewel je al deze mogelijkheden hebt, wil je je kind natuurlijk het liefst blij maken met een auto met accu. Hier kan je kind echt in rondrijden alsof het een echte auto betreft. Alleen de snelheid is wat minder. Zelfs in het verkeerspark in Assen kun je nog niet zo stoer rondrijden, want daar moet je als kind nog altijd trappen. Pas als je 16 bent mag je in een auto rondrijden waar een accu in zit. Dus als je kind de juiste leeftijd bereikt en de juiste houding heeft ten opzichte van materieel bezit, dan kun je via de website van cars4kids je kind enorm blij maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn